»

Közlekedési baleseti kártérítés

Közlekedési baleseti sérültek kártérítési ügyei

személyi sérülés, kárigény, közlekedési balesetben sérültKevesen tudják, hogy mint személyi sérülést szenvedett gyalogos / motoros / kerékpáros / gépkocsi utasa vagy vezetője, kártérítési igénnyel élhetnek a balesetet okozóval szemben. A gépkocsikra kötött kötelező felelősség biztosítás az ilyen károkat is fedezi, tehát a gyakorlatban nem a károkozóval szemben nyújtjuk be a kártérítési igényt, hanem a kötelező felelősség biztosítója felé.

» Közlekedési baleseti kártérítés

»

Munkabaleseti kártérítés

Munkahelyi balesetben sérültek kártérítési ügyei

munkahelyi baleset, üzembaleset, munkabalesetben sérült, munkabalesetAmennyiben a munkavállaló munkavégzés közben szenved balesetet, a munkáltató a munkavállaló teljes vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére köteles a munka törvénykönyve szerint. Sok munkáltató felelősségbiztosítást köt ezekre az esetekre, így pedig a munkáltató helyett a felelősség biztosító téríti meg a munkavállaló kárát.

» Munkahelyi baleseti kártérítés

Gépjármű kár

Amennyiben nem történt személyi sérülés

gépjármű kárHa úgy szenvedett balesetet, hogy Ön szerencsésen nem sérült meg, azonban kocsija / motorja igen, nem pusztán a javítási költség megtérítést kérheti, hanem adott esetben az Ön által használt bérautó költségét is igényelheti, vagy a sérült gépkocsi elszállításának költségeit is.

Különféle esetekben még „csak” gépjárműkár esetén is számos olyan kártétel lehet, amellyel Ön nem számolt.

Természetesen gépjármű kár esetén a leggyakoribb vita a károsult és a biztosító között a kártérítési összeg szokott lenni. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a biztosító milyen számítás alapján ajánlott baleseti kártérítést. A káreseményt követően a helyszínen, vagy utóbb a biztosító által kárfelvételre kerül sor. A biztosító a kárszámítást ez alapján adja, mely kárszámítást mindes esetben tanácsos ellenőrizni.

Amennyiben a balesetért fennálló felelősség tisztázása érdekében hatósági eljárás (szabálysértési vagy büntető) indul, úgy a kárrendezési eljárást a felelősség kérdését tisztázó hatósági eljárás befejezését követően lehet csak véglegesen lezárni. Amennyiben a biztosító nem adja reális okát a kártérítés megtagadásának, minél előbb érdemes megindítani a polgári pert.

Hívjon bizalommal!

» Kapcsolat

a legfontosabb kártérítési tudnivalók

Legfontosabb kártérítési tudnivalók

A biztosítók az előterjesztett kárigényhez képest teszik meg egyezségi ajánlatukat, amellyel a kárrendezési eljárás viszonylag gyorsan, a peres eljárás elkerülésével lezárható.

Egyezség hiányában általában csak a mindenképpen hosszabb, polgári peres eljárásban lehet a kártérítési igényt érvényesíteni.

Ezért Önnek elsődleges érdeke, hogy a kárigénye megalapozott, és mindenre kiterjedő, reális, mégis a lehető legkörültekintőbb legyen.